Через російські обстріли Лисичанськ і Сєвєродонецьк залишилися без світла – Гайдай

Без світла залишилося два великі міста в Луганській області
Фото: depositphotos.com
Через удари російських окупантів Лисичанськ та Сєвєродонецьк Луганської області залишилися без електропостачання. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 8 травня у Telegram.

"Зранку російська армія відкрила вогонь по Лисичанську. Застосована артилерія, нанесені авіаудари. Про кількість руйнувань житлового фонду буде повідомлено окремо. Однак знову маємо руйнування об’єктів критичної інфраструктури – обірвані потужні лінії електропередачі напругою 200 кВ. Як наслідок, зникло світло спочатку в Лисичанську, а потім і в Сєвєродонецьку", – написав він.

Гайдай повідомив, що щойно дозволить ситуація з безпекою, на місце вирушать аварійні бригади.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генштаб Збройних сил України на початку квітня повідомляв, що Росія перегрупувала свої війська, щоб зосередити зусилля на підготовці наступу на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Президент Володимир Зеленський 29 квітня заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну та інші міста Донбасу.

У Луганській області основні зусилля армії Росії зосереджені на встановленні повного контролю над населеними пунктами Рубіжне та Попасна, повідомляв Генштаб ЗСУ.