Чийгоз про Донбас: Путін виграв час, поки Зеленський шукав миру

Чийгоз: Пожинаємо плоди двох років бездіяльності
Фото: hromadske.ua
Останні дії президента України Володимира Зеленського є спробою нівелювати наслідки своєї політики, вважає заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз. На його думку, президент РФ Володимир Путін виграв час.

Поки президент України Володимир Зеленський "шукав миру" в конфлікті на Донбасі, президент РФ Володимир Путін вигравав час.

Таку думку заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від "Європейської солідарності" Ахтем Чийгоз висловив проєкту "Крим.Реалії" в коментарі, опублікованому 15 березня.

"Щодо загострення на Донбасі, слід визнати, що Путін виграв час, поки президент Зеленський протягом двох років шукав миру й намагався домовитися з ним. Зараз ми пожинаємо плоди цих двох років бездіяльності. Поки Україна відводила війська і дотримувалася режиму тиші, Росія політично посилювалася в Україні", – сказав він.

Заступник голови Меджлісу навів приклади такого посилення: поява у Верховній Раді фракції "Опозиційна платформа – За життя", пов'язаної з кумом Путіна Віктором Медведчуком, а також "адміністративний хаос, який фіксують у всіх гілках влади і навіть у ЗМІ".

"Зараз президент [Зеленський] намагається нівелювати наслідки своєї політики, багато в чому під впливом зміни американського зовнішньополітичного курсу", – вважає Чийгоз.

2014 року, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

Президентом України Зеленський став 2019 року з обіцянками встановити мир на Донбасі.

У липні 2020 року було досягнуто домовленостей про перемир'я на Донбасі, проте 2021 року в регіоні почалося загострення, є загиблі й поранені серед українських військовослужбовців.