Кількість жертв ракетних ударів окупантів по Харкову зросла до 17 осіб – ОВА

У ДСНС повідомляли вдень про 12 загиблих цивільних унаслідок удару окупантів по триповерховій житловій будівлі у Салтівському районі Харкова
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram
Російські окупанти цілеспрямовано вдарили ракетами по житлових будинках у двох районах Харкова і по Краснограду Харківської області.

Про це 18 серпня у Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов.

Він додав, що ракетним ударом, який завдали окупанти, знищено також адмінбудівлю у Холодногірському районі Харкова.

"Масований ракетний обстріл Харкова та Краснограда, влаштований росіянами, – це акт тероризму та порушення всіх існуючих правил війни, – написав Синєгубов. – Протягом дня рятувальники розбирали зруйновані будинки. На жаль, із-під завалів дістали тіла ще сімох загиблих. Таким чином, станом на зараз у Харкові загинуло 17 людей, у тому числі хлопчик 2009 року народження, поранено 42 особи".

Водночас у Краснограді у власному будинку загинуло подружжя, додав голова Харківської ОВА.

"Їхня 12-річна донька була викинута вибуховою хвилею з будинку у двір і отримала серйозні поранення. Вона доставлена до Харкова, де медики надають їй необхідну допомогу. Окрім того, у Краснограді ще двоє поранених", – розповів Синєгубов.

Голова Харківської ОВА говорив удень про трьох загиблих унаслідок обстрілу окупантами Краснограда.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Харків російські окупанти обстрілюють регулярно. Зокрема, увечері 17 серпня вони завдали удару по гуртожитку в Салтівському районі, де проживало понад 30 осіб, зокрема пенсіонери та діти, крилатою ракетою "Калібр". Будівля повністю зруйнована, спалахнула пожежа. Її повністю ліквідували о 10.55 18 серпня, зазначили у ДСНС. За даними держслужби станом на 15.00, відомо про 12 загиблих цивільних, загалом травм зазнало 20 осіб.

Уранці 18 серпня окупанти випустили ще вісім ракет із Бєлгорода у напрямку Харківської області, повідомляв Синєгубов. За його словами, зафіксовано влучання ракет у Холодногірському та Салтівському районах Харкова, у Слобідському районі одна з ракет влучила у чотириповерхове приміщення гуртожитку. У Головному управлінні ДСНС України в Харківській області повідомляли у Facebook про попередньо трьох загиблих унаслідок удару по Слобідському району.

У зв'язку з великою кількістю загиблих унаслідок обстрілів російськими окупантами жителів Харкова 19 серпня в місті оголосять жалобу, заявив 18 серпня мер Ігор Терехов.