Чотири жителі Маріуполя підірвалися під час розчищення території комбінату імені Ілліча – міськрада

У міськраді наголосили, що вибухонебезпечні предмети в Маріуполі є скрізь
Фото: ЕРА

Чотири жителі окупованого Росією Маріуполя Донецької області підірвалися під час розчищення території на металургійному комбінаті імені Ілліча. Про це 9 вересня у Telegram повідомила пресслужба Маріупольської міськради.

"Окупований Маріуполь залишається небезпечним місцем для життя. Вибухонебезпечні предмети знаходяться всюди – не тільки на підприємствах, а й у парках та на дитячих майданчиках. Рашисти посилають розбирати зруйновані ними підприємства не своїх фахівців, а звичайних маріупольців", – ідеться в повідомленні.

У міськраді зазначили, що це демонструє ставлення російських загарбників до жителів міста, "яких розглядають лише як дешеву робочу силу та чергове гарматне м'ясо".

"Не працюйте на окупантів! Нехай самі ризикують своїм життям!" – закликали в міськраді.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російські окупанти захопили Маріуполь наприкінці травня. Оборона міста тривала 86 днів. Досі місто залишається під російською окупацією.

За даними радника мера міста Петра Андрющенка, наразі в Маріуполі залишається 120–130 тис. осіб. Щодня з міста виїжджає приблизно 50–100 людей. До повномасштабного вторгнення в Маріуполі мешкало приблизно 500 тис. осіб.