Данілов про деокупацію територій України: Саме сьогодні є шанс перебити хребет російському "колосу на глиняних ногах"

Данілов: Будь-який територіальний компроміс із Кремлем – це війна, відкладена на майбутнє
Фото: Олексій Данілов / Facebook

Україна зараз має можливість для деокупації своїх територій, захоплених Росією. Про це 18 серпня у Twitter заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

"Щодо питання, у яких межах відновлення кордонів є метою України: тільки повна деокупація до кордонів 1991 року. Будь-який територіальний компроміс із Кремлем – це війна, відкладена на майбутнє. Саме сьогодні маємо шанс перебити хребет російському "колосу на глиняних ногах", – наголосив секретар РНБО.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин та незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Відразу після анексії Криму Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку й російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, яким вдалося захопити частину Донецької та Луганської областей, – з іншого.

24 лютого 2022 року російська армія повномасштабно вторглася в Україну.

ЗСУ вдалося витіснити окупантів із північних областей України, але вони й далі утримують частину Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Харківської, Донецької та Луганської областей.