Данілов про ймовірне вторгнення РФ: Азов – дуже важке місце для нас

Данілов сказав, що Україна використовуватиме "Нептуни" для відбивання ймовірних атак із моря
Фото: Олексій Данілов / Facebook
Регіон Азовського моря з погляду ймовірного вторгнення Росії є складним місцем для України. Таку думку у коментарі The Washington Post 25 грудня висловив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Він сказав, що Азов – "дуже важке місце для нас".

The Washington Post вважає, що РФ може розпочати атаку на Україну з боку саме Азовського моря. Його берегова лінія має для Росії більшу економічну та стратегічну цінність, ніж східні райони України, які постраждали від війни, пише видання.

За словами Данілова, будь-якій спробі вторгнення через море Україна протидіятиме за допомогою крилатих ракет наземного базування "Нептун". Планують, що перший дивізіон цього ракетного комплексу стане на бойове чергування найближчим часом.

Контекст:

Після того, як навесні 2014 року Росія окупувала Крим унаслідок незаконного референдуму, Москва почала нарощувати військові сили в Азовському та Чорному морях, а також перешкоджати судноплавству у Чорноморському регіоні.

ВМС Збройних сил України повідомляли 10 грудня, що РФ розмістила навігаційні попередження про обмеження судноплавства у певних районах нібито у зв'язку з проведенням артилерійських стрільб та перекрила 70% акваторії Азовського моря.

Головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко розповів The Washington Post, що Азовське море "набите" російськими кораблями – їх, за його оцінкою, приблизно вчетверо більше, ніж українських.