Данілов про удар по С-400 у Криму: Це наша українська ракета нового типу

Данілов зазначив, що не всі рішення РНБО були публічними, тому про деякі розробки суспільство не могло знати
Фото: Олексій Данілов / Facebook

Російську зенітну ракетну систему великого та середнього радіусу дії С-400 "Тріумф" у тимчасово окупованому Криму знищила "українська ракета нового типу". Про це в ефірі "Українського радіо" 25 серпня заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Ракета була нова. Ракета була абсолютно сучасна... Так, це наш новий виріб, який показав себе абсолютно бездоганно", – наголосив Данілов.

Він не уточнив, була це нова розробка або ж нова модифікація вже наявного озброєння. Проте наголосив, що це розробка оборонно-промислового комплексу України в межах програми, розпочатої 2020 року.

Данілов також додав, що не всі рішення РНБО були публічними, тому про деякі розробки суспільство не могло знати.

Контекст:

23 серпня Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про знищення системи ППО С-400 поблизу Оленівки на мисі Тарханкут у Криму й показало відео бойової роботи.

Глава ГУР Кирило Буданов уточнив, що українські військові повністю вивели з ладу дивізіон С-400, і на цей момент він припинив свою роботу.

Головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявляв, що систему С-400 "Тріумф" знищила ракета з українського протикорабельного комплексу "Нептун". Його взяли на озброєння української армії в серпні 2020 року.