"Де спали, там ходили в туалет, там і їли". Війська РФ у Тростянці залишили по собі руйнування, гори сміття та бруд. Відео

Таку "страву" окупанти залишили в раковині
Скріншот: Український свідок / YouTube
31 березня на YouTube-каналі "Український свідок" оприлюднили сюжет, знятий у місті Тростянець Сумської області у перші дні після його зачищення від окупантів.

У ролику показано масштаб руйнувань, а також приміщення, в якому перебували понад три тижні окупанти.

За словами співробітника Держслужби з надзвичайних ситуацій, який дав коментар для сюжету, російські військові переховувалися у бомбосховищі.

"Жили вони дуже... В одному місці в них були і туалет, і кухня, і ванна. Разом вони ходили в одній кімнаті – там, де спали, – там вони ходили в туалет, там вони і їли, – розповідає рятувальник. – Вони їли з раковини макарони".

Він зазначає, що у приміщенні брудно, тим часом у сюжеті показують ті самі макарони у раковині та велику кількість сміття.

"Можна пройти, подивитися. Це треба показати і почути запах. Перебували вони тут три тижні. І це, напевно, 10% сміття, яке вони залишили після себе. А так узагалі весь автовокзал у смітті... Колії, усі підвальні приміщення, усі склади, усі куточки", – кажуть у ДСНС.

Рятувальники у Тростянці шукають людей під завалами, сапери проводять розмінування території. Поки що під завалами не виявили ні живих, ні мертвих жителів міста.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Відео: Український свідок / YouTube

Контекст:

Росіяни захопили Тростянець на початку березня. Місто звільнили від російських окупантів 26 березня.

У звільненому Тростянці сильно пошкоджено центральну частину міста, район лікарні та лісництва, район залізничного вокзалу та автовокзалу повністю зруйновано, повідомив 28 березня голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький. На території багато замінувань, розтяжки.

Людей, які залишилися без житла, перевозять до Сум, їх розселили в гуртожитках. Тяжких поранених переводять до найближчих лікарень, для тих, хто залишився, обладнали медпункт.