Дефіцит в енергосистемі України буде щонайменше до кінця зими – "Укренерго"

Кудрицький: Дефіцит існуватиме принаймні під час осінньо-зимового періоду. Його можна компенсувати, але не повністю
Фото: Media Center Ukraine - Ukrinform / Telegram
Дефіцит в енергосистемі України буде щонайменше до кінця зими, хоча його можна частково компенсувати завдяки імпорту електроенергії.

Про це 9 грудня на брифінгу, який транслював медіацентр "Україна – Укрінформ", розповів голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Якщо виходити із сьогоднішньої ситуації, із сьогоднішнього складу генерації, ми розуміємо, що дефіцит буде існувати принаймні під час осінньо-зимового періоду. Його можна компенсувати частково якимись заходами типу імпорту, але не повністю. Тому нам – всьому сектору – треба буде працювати над відновленням генерації для того, щоб цей дефіцит довести до нуля і потім створити якийсь надлишок, який знову можна буде кудись експортувати. Але зараз про це не йдеться", – сказав він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

З початку осені РФ здійснила вісім масованих атак на енергосистему України, остання була 5 грудня. Росіяни провели три хвилі обстрілів, випустили понад 70 ракет, ЗСУ збили більше ніж 60, повідомило командування Повітряних сил.

Унаслідок ракетної атаки були влучання в об'єкти енергетичної інфраструктури України, повідомили у компанії "Укренерго".

По всій Україні ввели екстрені вимкнення електроенергії, в енергосистемі є дефіцит потужності. 9 грудня Кудрицький сказав, що до планових вимкнень Україна може повернутися протягом кількох днів.