Деякі укриття у Вінниці у жахливому стані – Офіс президента України

В Офісі президента також показали фото вінницьких сховищ
Фото: president.gov.ua
Ознайомлення з укриттями у Вінниці 16 липня засвідчило, що частина з них не відповідає вимогам. Такий висновок зробив заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко, повідомляє сайт ОП.

У Вінницю, яка зазнала ракетного обстрілу з боку російських окупантів, Тимошенко їздив за дорученням президента України Володимира Зеленського і глави Офісу президента Андрія Єрмака.

"Під час ознайомлення зі станом укриттів у місті було виявлено, що деякі з них – у жахливому стані. Тож Кирило Тимошенко акцентував на недостатньому рівні облаштування бомбосховищ. [...] Із керівництвом міста були обговорені пріоритети щодо розв’язання безпекового питання, яке сьогодні актуальне як ніколи", – ідеться у повідомленні.

Тимошенко наголосив, що саме місцева влада відповідає за приміщення для укриття людей у разі повітряної тривоги, а жителі "мають знати, де перечекати небезпеку".

"Це сигнал не лише для Вінниці, а й для решти міст і селищ. Місцева влада повинна забезпечувати наявність і контроль стану спеціалізованих приміщень. [...] Окремо апелюю до свідомості громадян: не нехтуйте, будь ласка, сигналами повітряної тривоги. Це може зберегти життя вам і вашим сім’ям", – пояснив заступник глави ОП.

В офісі президента також показали фото вінницьких сховищ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Окупанти завдали ракетних ударів по центру Вінниці вдень 14 липня. Серйозних руйнувань зазнали медичний центр, будинок побуту "Ювілейний" і Будинок офіцерів. За даними ДСНС, ракетного удару було завдано двома ракетами типу "Калібр" маркування 3М-14Е. Ще дві ракети збила система ППО.

Унаслідок атаки з боку окупантів загинуло 24 особи, 202 дістали поранення.

Серед загиблих – троє дітей: чотирирічна дівчинка та двоє хлопчиків віком сім і вісім років.