Держпрацівникам Бєлгорода обіцяють подвійний оклад за роботу на Донбасі – розвідка України

З бєлгородського бюджету планують виділити 1,6 млрд руб. чиновникам, які погодилися працювати на Донбасі
Фото: depositphotos.com
Адміністрація російського Бєлгорода обіцяє виплачувати подвійний оклад у рублях співробітникам мерії, керівникам та працівникам муніципальних установ у період їхньої можливої роботи на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Про це заявили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Також, за даними розвідки, із міського бюджету Бєлгорода компенсують витрати, пов'язані з відрядженням (добові) та іншими потребами. А ще – вводять надбавки до добових в іноземній валюті (тобто української гривні). Наприклад, 50% – голові адміністрації, 40% – першому та деяким іншим заступникам.

Як зазначають розвідники, обіцянки збільшення виплат пов'язані із категоричним небажанням російських чиновників їхати в Україну через побоювання за власну безпеку. Втім, незважаючи на ці пропозиції, росіяни й далі масово відмовляються їхати у відрядження.

У ГУР додали, що керівництво Бєлгородської області відповідає за підтримку російського окупаційного режиму в Білокуракинському та Троїцькому районах Луганської області. Із вересня за участю бєлгородських учителів планують відкрити школи. Туди ж скеровують і вихователів дитячих садків із Росії.

Загалом, за даними розвідки, з бєлгородського бюджету планують виділити на це 1,6 млрд руб. (960 млн грн). Водночас затверджений дефіцит бюджету Бєлгородської області на 2022 рік становить 30,8  млрд руб. (18,4 млрд грн).

Контекст:

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону Лисичанськ ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова обладміністрації Павло Кириленко 2 липня.