Якщо російські військовослужбовці не зможуть окупувати Донецьку область, Кремль розцінить це як провал своєї мети в Україні – британська розвідка

За даними Донецької ОВА станом на 2 липня, російські окупанти захопили 55% території регіону
Фото: ЕРА

У разі, якщо російські окупанти не захоплять повністю Донецьку область, влада РФ розцінить це як один з основних провалів в Україні. Про це 15 серпня у Twitter повідомило міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані британської розвідки.

"Кремль, найімовірніше, розцінить нездатність військовослужбовців повністю окупувати Донецьку область як невдачу в досягненні своїх максимальних цілей в Україні", – ідеться у повідомленні.

У британській розвідці також зазначили, що Москва, імовірно, уже перебуває "на стадії планування" так званого "референдуму" про приєднання українського регіону до РФ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого. На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, бої тривають на сході та півдні країни.

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону – Лисичанськ – ЗСУ покинули 3 липня.

У МВС України вважають, що захопити Донецьку область окупантам буде "набагато складніше", ніж Луганську.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова ОВА Павло Кириленко 2 липня.