"Десь бригадки три полягли і пара-трійка танкових батальйонів". Арестович назвав втрати окупантів під час захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська

Російське міноборони 4 липня заявило про повне захоплення Луганської області
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА (ОВА) / Telegram
Втрати російських окупаційних військ під час наступу на Сєвєродонецьк та Лисичанськ Луганської області становлять приблизно 7 тис. солдатів.

Про це 4 липня в ефірі програми "Фейгин Live" на YouTube-каналі російського правозахисника та блогера Марка Фейгіна повідомив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович.

"За нашими підрахунками, десь бригадки три там полягли і пара-трійка танкових батальйонів... Це десь тисяч сім, напевно, не менше. Можливо, більше", – сказав Арестович.

За його словами, окупанти дуже близькі до захоплення усієї території Луганської області, але ще не вийшли на її кордони.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

25 червня стало відомо, що ЗСУ організовано вийшли із Сєвєродонецька Луганської області й окупанти повністю захопили місто. Після цього бої вели в районі Лисичанська.

3 липня Генштаб ЗСУ повідомив про відхід українських військ із Лисичанська через "кратну перевагу" окупантів. Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай уточнив, що сили окупантів перевищували українські у 10 разів. 4 липня в Генштабі поінформували, що армія РФ закріплюється в районах Лисичанська та Білогорівки.

Російське міноборони заявило про повне захоплення області, але Гайдай сказав 4 липня вранці, що невелика частина регіону ще залишається під контролем України.