"Дивізіон вийшов постріляти". ЗСУ розповіли "фантастичну історію", як українська реактивна артилерія "здуру" збила російський вертоліт

Російський гелікоптер виявився "не в тому місці, не в той час", зазначили українські військові
Фото: Минобороны России / Facebook (ілюстративне)

Українські військові збили вертоліт російських окупантів із РСЗВ. Про це 1 січня повідомило управління стратегічних комунікацій (стратком) ЗСУ у Telegram.

"Фантастична, але цілком реальна історія про те, як українська реактивна артилерія випадково збила російський гвинтокрил", – ідеться у повідомленні.

Стратком опублікував відео, на якому командир реактивної батареї 110-ї ОМБр Вадим розповів деталі знищення вертольота окупантів.

"Дивізіон вийшов постріляти, поїхали ми. Дали залп по цілях. Але в цей час у район цілі влітають гелікоптери супротивника. І в один гелікоптер влучає наш РС (реактивний снаряд). Всі знають, що це було, але записати у факти, що типу реактивники "здуру збили" один гелікоптер – знаєте... Просто вони виїхали і опинилися не в тому місці, не в той час", – наголосив український військовий.

Контекст:

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 1 січня, від початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ у лютому 2022 року сили оборони України знищили, зокрема, 324 вертольоти російських окупантів.