"Функціонально знищений". ЗСУ показали удар із HIMARS по вертольоту окупантів після його приземлення

ЗСУ показали, як український HIMARS вивів із ладу гелікоптер окупантів
Фото: EPA

Сили оборони України уразили російський транспортний гелікоптер поблизу Лимана Донецької області. Про це в Telegram 6 грудня заявило управління стратегічних комунікацій (стратком) ЗСУ, опублікувавши відео бойової роботи.

"Сьогодні пілоти БПЛА сил оборони відкоригували роботу [реактивної системи залпового вогню] HIMARS ЗСУ. Вітання з нагоди Дня Збройних сил України "приймав" особовий склад російського транспортного вертольота поблизу Лимана", – ідеться в підписі до відео.

На кадрах видно, що вогонь ведуть по вертольоту, який приземлився на полі, біля нього можна помітити кілька вирв від прильотів.

У страткомі написали з посиланням на твердження власних джерел, що гелікоптер був "знищений функціонально", хоча прямих влучань по ньому відеозйомка не зафіксувала.

Контекст:

Втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 6 грудня: 605 засобів ППО, приблизно 335 110 військових убитими, 10 456 бойових броньованих машин, 5600 танків, 8024 артсистеми, 324 літаки, 324 вертольоти й тисячі одиниць іншої техніки. Водночас у ЗСУ зазначали, що втрати окупантів можуть бути значно вищими за офіційні цифри.