"До 100 одиниць". Через Маріуполь у бік Запорізької області проїхала велика колона військової техніки окупантів – радник мера

Колона військової техніки оккупантів проїхала через Маріуполь 15 липня, зазначив Андрющенко
Фото: EPA (архів)
У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області зафіксували велику колону військової техніки російських окупантів, яка рухалася в бік Запорізької області.

Про це 16 липня в Telegram повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Продовжуємо фіксацію руху військової техніки повз Маріуполь. Учора через місто [проїхала] велика колона військової техніки (становить до 100 одиниць) у бік Запорізької області. У колоні на тягачах помічено БМД-4… Також велика кількість БТР", – написав Андрющенко.

За його словами, у прикордонних із Запорізькою областю селах Микільського та Мангуського районів Донецької області оселилася велика кількість окупантів.

"Розселяються переважно у приміщеннях шкіл. Місцеві повідомляють, що абсолютна більшість окупантів зовсім юнаки. Деякі в розмовах кажуть, що несуть службу за призовом, – наголосив Андрющенко. – З урахуванням заяви [глави міноборони РФ Сергія] Шойгу про посилення наступу по всіх напрямках, сподіваємося на швидке перетворення окупантів на добриво".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після повномасштабного нападу на Україну 24 лютого російські війська захопили частину Херсонської та Запорізької областей.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли в контрнаступ на півдні.

Президент України Володимир Зеленський називав головною метою ЗСУ на півдні звільнення Херсона. Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович говорив у червні, що ЗСУ перебувають приблизно за 15 км від міста.

10 липня вийшло інтерв'ю міністра оборони України Олексія Резнікова, у якому він сказав, що Зеленський доручив підготуватися до деокупації півдня.