До лікарні Ювілейного надійшло приблизно 300 поранених і хворих найманців ПВК "Вагнер", лікарі відмовляються їх лікувати – Генштаб ЗСУ

Росіяни зазнають значних втрат, зазначають у Генштабі
Фото: function.mil.ru (ілюстративне)
Російські окупанти й далі зазнають значних втрат у війні проти України. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 29 січня.

За інформацією Генштабу, у 15-ту міську багатопрофільну лікарню Ювілейного Луганської області доправили до 300 найманців ПВК "Вагнер".

"Через те, що більшість із них є носіями таких захворювань, як ВІЛ/СНІД, сифіліс, туберкульоз і пневмонія, лікарі відмовляються надавати їм медичну допомогу", – ідеться в повідомленні.

На деяких окупованих територіях України лікарні переповнені пораненими загарбниками, а медперсонал замінюють на російських лікарів, повідомляв Генштаб у січні.

23 січня у Генштабі проінформували, що протягом останнього часу до міськлікарні Дніпрорудного Запорізької області доправили приблизно 150 поранених загарбників. Водночас більшість персоналу лікарні відмовилися співпрацювати з окупантами, тому медиків скеровують із РФ.

Українські військові також повідомляли про значне зростання кількості поранених росіян на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Контекст:

За даними Генштабу ЗСУ станом на 28 січня, від початку повномасштабного вторгнення РФ українські військові знищили приблизно 125,5 тис. російських окупантів, 293 літаки, 284 вертольоти і тисячі одиниць військової техніки.