До звільненого Херсона повернулася спеціалізована прокуратура, проводять оцінювання завданих окупантами збитків

Наразі вживають заходів щодо гарантування безпечного функціонування прокуратури у Херсоні
Фото: Игорь Колыхаев / Facebook

До звільненого від російських окупантів Херсона повернулася спеціалізована прокуратура. Про це 12 листопада повідомила пресслужба відомства.

"11 листопада 2022 року в постійному тісному контакті з військовими побратимами до звільненого від російської окупації Херсона увійшли прокурори Херсонської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону", – ідеться в повідомленні.

Наразі вживають заходів щодо гарантування безпечного функціонування прокуратури на погодженому місці дислокації.

Окрім цього, проводять оцінювання завданих окупаційними військами збитків, триває робота щодо забезпечення правопорядку у військових формуваннях та захисту військовослужбовців.

Контекст:

Наприкінці серпня ЗСУ почали наступальні дії, зокрема в Херсонській області.

9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав розпочати відведення військових із Херсона і з правобережжя Херсонської області.

11 листопада українські сили зайшли в Херсон, підтвердила українська військова розвідка. У мережі з'явилися фото та відео, як жителі Херсонської області виходять на вулиці зустрічати українських бійців.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 11 листопада наголосив, що українські військові – на підступах до Херсона, спецпідрозділи ЗСУ вже зайшли в місто.

12 листопада стало відомо, що до Херсона повернулися українська поліція та військова адміністрація.