"Доба антирекордів". Окупанти знищили інфраструктурний об'єкт у Дніпрі та пошкодили промисловий об'єкт в області – голова ОВА

Протягом доби 9 квітня у Дніпропетровській області сирени лунали практично щогодини, зазначили в ОВА
Фото: depositphotos.com
Минулої доби російські окупаційні війська практично щогодини обстрілювали Дніпропетровську область. Про це 10 квітня у Facebook повідомив голова Дніпропетровської обласної державної (військової) адміністрації (ОВА) Валентин Резніченко.

"Для нашої області це була доба антирекордів. Сирени практично щогодини. І, на жаль, є "прильоти" у різних районах", – написав Резніченко.

За його словами, у Дніпрі внаслідок обстрілу було знищено інфраструктурний об'єкт.

"Пожежу там рятувальники приборкували кілька годин. Є один постраждалий", – розповів Резніченко.

Окрім того, у Павлоградському районі внаслідок влучання ракети в промисловий об'єкт було зруйновано приміщення і виникло загоряння. Також у Дніпровському районі згоріла будівля фермерського господарства. В обох випадках постраждалих немає, наголосив голова Дніпропетровської ОВА.

Водночас, як зазначив Резніченко у Facebook, уночі над Дніпропетровською областю ЗСУ збили два ворожі безпілотники.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Російські окупанти неодноразово обстрілювали Дніпропетровську область. Зокрема, 24 березня вони завдали ракетного удару по одному з військових об'єктів у регіоні, 30 березня – по Дніпру та Новомосковську. У Дніпрі ракета влучила в нафтобазу, а в Новомосковську – в один із заводів. Ціллю російських військових також стала військова частина.

Мер Дніпра Борис Філатов 7 квітня під час брифінгу закликав жителів міста, які виїхали, поки не повертатися. Він порадив жінкам, дітям, людям похилого віку і тим, хто не залучений на промислових підприємствах та в критичній інфраструктурі міста, виїхати із Дніпра.