Доба на Донбасі. Два порушення перемир'я, один український військовий дістав поранення

Поранення український боєць дістав у передмісті Авдіївки
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

19 листопада представники незаконних збройних формувань двічі провокували українських військових у районі Авдіївки та Мар'їнки в Донецькій області. Працював також снайпер бойовиків, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Протягом минулої доби бойовики на Донбасі двічі порушили режим припинення вогню, поранення дістав один український військовий. Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

"У районі населеного пункту Авдіївка [Донецької області] противник застосував автоматичний гранатомет та стрілецьку зброю, а неподалік Мар'їнки [Донецької області] виявлено роботу ворожого снайпера", – ідеться в повідомленні.

Поранення український боєць дістав у передмісті Авдіївки. Його оперативно доправили в медичний заклад. Стан здоров'я військового задовільний.

Із початку нової доби 20 листопада російсько-окупаційні війська здійснили одну провокацію зі стрілецької зброї в районі Шумів. Без утрат з українського боку.

"Підрозділи, залучені до проведення операції Об'єднаних сил, продовжують неухильно дотримуватися умов домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року. Водночас вони готові адекватно відреагувати на будь-які провокації ворога", – зазначили у штабі.

2014 року, відразу після окупації Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

22 липня 2020 року тристороння контактна група погодила режим повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. Президент України Володимир Зеленський зазначав, що Об'єднані сили на Донбасі будуть відповідати на ворожі обстріли й після набуття перемир'ям чинності.

Українська сторона регулярно повідомляє про випадки порушення бойовиками режиму припинення вогню.