Донецька область отримала 5,5 тис. продуктових наборів від гумпроєкту "Рятуємо життя"

Допомогу від гуманітарного проєкту "Рятуємо життя" отримало вже 303 тис. українців
Фото: metinvest.media
У чотири територіальні громади Донецької області – Мирноградську, Новодонецьку, Білозерську та Новогродівську – доправили понад 5,5 тис. продуктових наборів. Передав допомогу гуманітарний проєкт "Рятуємо життя", створений компанією "Метінвест" і ДТЕК у координації з Фондом Ріната Ахметова, повідомили у пресслужбі Фонду.

"Метінвест" отримав запити від територіальних громад Донеччини із проханням допомогти продуктами, і волонтери Інгулецького ГЗК оперативно стали збирати пакунки із харчами. Наразі для потреб чотирьох громад прифронтової Донеччини волонтери комбінату зібрали 5,5 тис. продуктових наборів. Нагадаю, що з лютого до розподільчого центру "Рятуємо життя" у Кривому Розі надійшло більш як 1 тис. тонн гуманітарної допомоги, яку ми перенаправляємо в ті населені пункти країни, які найбільше потребують підтримки", – розповів директор із персоналу та соціальних питань ІнГЗК групи "Метінвест" Михайло Цуркан.

У пакетах – борошно та крупи, цукор, олія, згущене молоко, рибні та м'ясні консерви: їх сформовано з урахуванням міжнародних норм щодо поживності та кількості калорій, зазначили у Фонді. Допомогу насамперед отримають люди з уразливих категорій: неповні та багатодітні сім'ї; сім'ї, де є інваліди та опікуни над ними; самотні пенсіонери; переселенці.

"Уже втретє Новогродівська громада отримує допомогу від "Метінвесту" й Фонду Ріната Ахметова. Переживати виклики воєнного часу легше, коли відчуваєш надійну опору поряд. Продуктові набори допоможуть тим, кому зараз найтяжче, повноцінно харчуватися та почуватися більш захищеними", – зазначив новогродівський міський голова Олександр Шевченко.

Допомогу від гуманітарного проєкту "Рятуємо життя" – харчові продукти, медикаменти, вітаміни, а також побутові речі й теплий одяг – отримало вже 303 тис. українців. Сума донорської допомоги, переданої у благодійний фонд Do it together, становить понад €2 млн.