Допомога маріупольцям від Фонду Ріната Ахметова: де отримати в Запоріжжі

Від 24 лютого 2022 року гуманітарна допомога від Ріната Ахметова охопила 2,5 млн українців
Фото: akhmetovfoundation.org
Фонд Ріната Ахметова регулярно передає у "Зелений центр "Метінвест Запоріжжя" продуктові набори для переселенців – загалом це вже 18,9 тис. наборів із харчовими продуктами. Центр став одним із головних хабів гуманітарної допомоги та психологічної підтримки для евакуйованих маріупольців, пише сайт Фонду.

Людям, які приїхали з Маріуполя, надають у "Зеленому центрі" допомогу кваліфіковані психологи Фонду Ріната Ахметова. Фахівці з роботи з травмою війни допомагають маріупольцям подолати шоковий стан та адаптуватися до нових умов життя. Один зі способів зробити це – розповісти свою історію про пережите, переконані фахівці.

Із дозволу маріупольців ці історії передають до музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова – найбільшого у світі архіву історій мирних жителів України, які постраждали від війни. На порталі музею відкрито розділ "Маріуполь: історії Нескорених", у якому зібрано розповіді мирних жителів міста про життя під час війни.

Поділитися своєю історією можна на порталі або на безплатній гарячій лінії 0(800)509001.

Контекст:

Від 24 лютого 2022 року гуманітарна допомога від Ріната Ахметова надійшла 2,5 млн українців. Понад 1 млн із них було охоплено допомогою Фонду, решта – бізнесами СКМ. Допомогу надають у межах програми "Рінат Ахметов Порятунок життів". Протягом 16 років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 8 млн людей, зазначили в пресслужбі.