Допомога від київської громади сьогодні поїхала до Херсона. Кличко показав, яку техніку передала столиця

Віталій Кличко: Сьогодні складно всім, але ми маємо допомагати одне одному. Щоб разом вистояти й перемогти
Фото: kyivcity.gov.ua
З Києва сьогодні вирушив гуманітарний вантаж, який столична громада передає звільненому Херсону: техніка, медикаменти, харчові продукти тощо. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко у своєму Telegram 21 листопада.

"Сьогодні з Києва вирушила допомога Херсону. Від столичної громади ми підготували й відправили найнеобхідніше для звільненого від російських варварів міста. З’ясували гострі потреби й передаємо Херсону, зокрема, техніку: п’ять пасажирських автобусів, чотири вантажних авто, сміттєвоз, екскаватор, дві карети "швидкої". А також 11 генераторів (2 кВт і 5 кВт) та медичне обладнання: 30 апаратів ШВЛ, 30 апаратів для дихання (АМБУ), витратні матеріали. Передали в Херсон і населені пункти поруч із ним і продукти харчування – продовольчі набори й по 10 тонн олії, цукру та крупи. Поїхали також теплі ковдри, одяг. Та будівельні матеріали, інвентар, інструменти", – заявив Кличко.

Він наголосив, що столиця планує надати і грошову допомогу на відновлення Херсона.

"Київрада на найближчому засіданні розгляне виділення 50 млн грн. Так, як ми виділяли на відбудову містам і селищам Київської агломерації, що постраждали від окупації російськими варварами. Сьогодні складно всім, але ми повинні допомагати один одному. Щоб разом вистояти і перемогти", – наголосив мер Києва.

Київрада підтримала пропозицію Віталія Кличка про передавання 235 млн грн на відновлення восьми громад Київської області, які найбільше постраждали від російських окупантів: Баришівської, Бишівської, Бородянської, Бучанської, Макарівської, Великодимерської, Іванківської та Немішаївської. Також на пропозицію мера наступного року більше ніж на 1 млрд грн збільшать підтримку малозабезпечених киян.

Контекст:

Наприкінці серпня ЗСУ розпочали наступальні дії, зокрема в Херсонській області. 9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав почати відведення російських військових з Херсона та з правобережжя Херсонської області.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 11 листопада повідомив, що спецпідрозділи ЗСУ вже зайшли у місто. 12 листопада стало відомо, що у Херсон повернулися українська поліція, військова адміністрація та прокуратура. Зеленський приїжджав у Херсон 14 листопада.

Операція зі звільнення міста тривала з початку вересня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.