ДТЕК Ахметова повністю відновив електропостачання звільненої від окупантів Київської області

Другий етап робіт відновлення резервних джерел живлення та реконструкція наявних схем живлення
Фото: dtek.com

Фахівці компанії ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова повністю відновили електропостачання звільненої від російських окупантів Київської області. Про це йдеться в повідомленні компанії.

"На Київщині, енергетична інфраструктура якої зазнала величезних руйнувань, ми всього за 45 днів реалізували таке масштабне відновлення мереж, яке українська енергетика не бачила за всю її історію. І сьогодні, 18 травня, ми остаточно повернули світло на Київщину, щоб знову зробити її місцем для щасливого життя людей", – наголосив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Від початку квітня компанія відновила електропостачання для 260 тис. сімей у 600 населених пунктах Київської області.

"ДТЕК об'єднав усі зусилля та ресурси, пліч-о-пліч Київщину відновлювало більше ніж 1000 енергетиків із чотирьох операторів ДТЕК із різних областей України. Ми відновили майже 10 тис. кілометрів ліній, що були зруйновані обстрілами. Ми відремонтували і включили 71 високовольтну підстанцію та 2975 трансформаторних підстанцій. Завдяки цьому вся область знову зі світлом, а попереду нас чекає велика робота для забезпечення надійності електропостачання", – повідомив генеральний директор "ДТЕК мережі" Олександр Фоменко.

У компанії пояснили, що це перший етап для того, щоб якнайшвидше повернути світло всім жителям області. Другий етап – відновлення резервних джерел живлення і реконструкція наявних схем живлення.

"Відновлення електропостачання для Київської області, і фактично сьогодні відновлення завершено на 100%, – це велика справа. Адже президент говорив, що найперше, що необхідно відновити, – це вікна, покрівлі та електропостачання, щоб люди могли повернутися до себе додому й жити звичайним життям", – прокоментував заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко під час заходу щодо нагородження енергетиків, які відновлювали мережі Київської області.