У Луганській області частково відновили мобільний зв'язок та газ

Централізованого водопостачання бракує по всій Луганській області
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА (ОВА) / Facebook

У Луганській області частково відновили мобільний зв'язок, газопостачання, у Лисичанську подекуди є світло. Про це повідомив у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він уточнив, що в області газом забезпечено п'ять населених пунктів. Із них три – повністю, ще два – частково. Загалом це 21 375 абонентів.

"Втім, є серйозні пошкодження на магістральних газогонах та розподільчих станціях у Донецькій області. Деякі з них перекриті. Газу, який залишається у трубах та сховищах, вистачить жителям нашого регіону в поточних умовах безпеки десь на два місяці", – наголосив голова ОДА.

Частково в області відновили мобільний зв'язок, якого не було понад тиждень.

"У Лисичанську подекуди є світло. Централізоване водопостачання відсутнє по всій області. Рятувальниками вчора розвезено 40 тонн води для потреб населення", – розповів Гайдай.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генштаб Збройних сил України на початку квітня повідомив, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на наступі на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Президент України Володимир Зеленський 29 квітня заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну та інші міста Донбасу.

8 травня стало відомо, що ЗСУ відійшли від повністю зруйнованої Попасної на більш укріплені позиції.

15 травня Гайдай повідомив, що Україні зараз підконтрольні 10% території Луганської області.