ДТЕК про подавання електрики в Херсон: 10 енергетиків за сім днів відремонтували 8 км електролінії

Російські окупаційні війська зруйнували всю енергосистему Херсона
Фото: dtek.com

Станом на 11.00 26 листопада на головну підстанцію, а також місцеву тепломережу й інші важливі об'єкти критичної інфраструктури на півдні Херсонської області було подано напругу, повідомили у ДТЕК.

Як зазначили у компанії, на півдні Херсона відновлювати зруйновані електромережі допомагала бригада "ДТЕК Одеські електромережі". 10 енергетиків за сім днів відремонтували 8 км електролінії 150 кВ і сьогодні, 26 листопада, закінчили відновлювальні роботи. Це дало змогу заживити підстанцію, яка постачає електроенергію на значну частину Херсона, тепломережу та інші важливі об'єкти критичної інфраструктури у цій частині області.

"Сьогодні наша бригада закінчили відновлення лінії 150 кВ і в нас є впевненість, що електропостачання мешканців міста Херсон буде відновлено у найближчі дні", – повідомив генеральний директор ДТЕК Олександр Фоменко.

Також бригади ДТЕК працюють на півночі Херсонської області для відновлення електропостачання Берислава та інших населених пунктів регіону. У цій частині області 40 енергетиків із "ДТЕК Дніпровські електромережі" за дев'ять днів уже відновили понад 30 км електроліній. Енергетики працюють разом із саперами, тому що в деокупованій області дуже багато мінувань.

Контекст:

Російські окупаційні війська зруйнували всю енергосистему Херсона, розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

ДТЕК залучила шість аварійних бригад та 21 одиницю спецтехніки для відновлення електропостачання у Херсонській області. Енергетики ДТЕК обстежили зруйновані російськими окупантами електромережі у Херсонській області. Сахарук зазначав 12 листопада, що ситуація в регіоні гірша, ніж очікували, і навіть якщо працюватиме п'ять-шість ремонтних бригад, відновлення лінії з Дніпропетровської області до Берислава триватиме не менш як два-три тижні.

У компанії ДТЕК ВДЕ повідомляли, що для підтримки енергосистеми готові відновити роботу Трифонівської сонячної станції в частині Херсонської області, звільненої від російських окупантів.