Двох кулеметників "ЛНР", які обстрілювали позиції ЗСУ, засудили до 10 та 15 років позбавлення волі

Як уточнили у спецслужбі, обох засуджених зловмисників узяли в полон під час бойових зіткнень на східному напрямку
Фото: depositphotos.com

За матеріалами Служби безпеки України до 10 та 15 років позбавлення волі відповідно засуджено двох бойовиків терористичної організації "ЛНР", які у складі окупаційних угруповань штурмували українські міста в Луганській області. Про це 8 вересня у Facebook повідомила пресслужба СБУ.

Як уточнили у спецслужбі, обох зловмисників узяли в полон під час бойових зіткнень на східному напрямку.

За даними слідства, одним зі зрадників є місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення добровільно прибув до пункту збору мобілізованих на тимчасово окупованій території регіону. Там його призначили кулеметником так званого 6-го козачого полку "народної міліції ЛНР".

"У травні цього року він був узятий у полон поблизу селища Катеринівка Попаснянського району. У ході проведення слідчих дій зловмисник намагався видавати себе за примусово мобілізованого громадянина Росії. Проте співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази його вини за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації), ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України", – ідеться в повідомленні.

Ще одним зрадником виявився раніше засуджений за наркозлочини житель Луганської області. У 2021 році він вступив до лав так званої народної міліції "ЛНР".

За інформацією правоохоронців, із початку повномасштабної агресії його призначили кулеметником у складі 2-го армійського корпусу окупаційних угруповань РФ. Зловмисник воював проти українських військ у районах Кремінної, Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська. Потім брав участь у розграбуванні захоплених підприємств і будинків місцевих жителів.

"Перебуваючи на околицях Сєвєродонецька, зловмисник отримав поранення під час обстрілу багатоповерхівок російськими танками і деякий час перебував у тилу. Згодом він знову повернувся на передову. Проте в серпні зрадника було взято в полон разом із сімома іншими учасниками ворожого угруповання під час бойових дій на бахмутському напрямку. Суд визнав його винним за двома статтями Кримінального кодексу України", – зазначили у СБУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня.