Економне споживання електроенергії киянами дало змогу уникнути аварій і зберегти світло для десятків тисяч споживачів – ДТЕК

10 жовтня ввечері навантаження на електромережу зменшили на 26,5%
Фото: Група ДТЕК / Facebook

Завдяки економному споживанню електроенергії жителями Києва і Київської області вдалося уникнути аварій і зберегти світло для десятків тисяч споживачів. Про це повідомив у своєму Facebook виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

"Дякую всім киянам і жителям Київської області за те, що відгукнулися на прохання не вмикати потужних електроприладів у період вечірнього піку. Учора ввечері навантаження на електромережу скоротилося на 26,5%. Завдяки цьому вдалося уникнути аварійних ситуацій, не застосовувати жорсткі обмеження і зберегти електропостачання для десятків тисяч родин", – написав він.

Сахарук зазначив, що енергетики ДТЕК спрямували усі свої сили на ліквідацію наслідків терористичних атак Росії на електростанціях і мережах, відновлення нормальної роботи енергосистеми наразі їхній основний пріоритет.

"Разом з колегами з НЕК "Укренерго" та іншими виробниками й розподільчими компаніями робимо все можливе, щоб якнайшвидше повернути світло у кожну домівку. Все буде Україна", – підсумував він.

Контекст:

Вранці 10 жовтня РФ розпочала масований ракетний обстріл українських міст: Києва, Харкова, Львова, Дніпра, Одеси, Хмельницького, Житомира, Рівного, Миколаєва, Тернополя, Івано-Франківська, Кропивницького, Конотопа.

Внаслідок ворожих атак 10 жовтня в Україні станом на 16.00 відомо про загибель 11 людей, ще 87 зазнали поранень, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Президент Росії Володимир Путін підтвердив, що масовані удари російської армії 10 жовтня по енергоінфраструктурі України були навмисними. За його словами, удару було завдано за пропозицією міноборони і згідно з планом Генштабу РФ.

Внаслідок обстрілу пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об'єктів у восьми регіонах України й у Києві. Частину областей знеструмлено, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Українцям потрібно бути готовими до наслідків обстрілів з боку Росії аж до віялових вимкнень, повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.