Ексміністр оборони Естонії закликав передати Україні ППО дальнього радіуса дії

Міксер: Військову підтримку України безумовно потрібно значно збільшити
Фото: Sven Mikser / Facebook

Через відкритий ландшафт сходу України переносні зенітно-ракетні комплекси не дадуть змоги забезпечити домінування ЗСУ під час бойових дій. Тому країни Заходу мають надати Україні важке озброєння, зокрема ППО дальнього радіуса ураження. Про це 6 квітня в коментарі Guildhall заявив депутат Європейського парламенту, ексміністр оборони Естонії Свен Міксер.

"Військову підтримку України безперечно потрібно значно збільшити. Водночас треба продовжувати постачання протитанкових знарядь та різних типів переносних зенітно-ракетних комплексів, ми повинні надати Україні важке озброєння. Особливо з огляду на те, що бойові дії переважно зміщуються на схід, де простір набагато відкритіший і бій не буде рівноцінним за наявності одних лише ПЗРК", – заявив він.

За словами Міксера, у цьому питанні триває робота з країнами, які готові передати й мають таке важке озброєння, а також із країнами, з якими вже працюють ЗСУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

21 березня 14 країн підписали спільну заяву "Про невідкладну необхідність модернізації протиповітряної оборони України". Вони заявили про необхідність забезпечити Україну протитанковою та протиповітряною зброєю.