Енергетики ДТЕК Ахметова протягом доби повернули світло для понад 2 тис. сімей Донецької області

Без світла наразі 99 населених пунктів області, де спеціалісти енергокомпанії не мають доступу до проведення робіт
Фото: dtek-dem.com.ua

Протягом доби енергетикам вдалося з дозволу військових відремонтувати обладнання й відновити електропостачання для понад 2 тис. сімей у Донецькій області. Про це повідомили в компанії ДТЕК Ріната Ахметова.

"За 26 грудня, попри обстріли, фахівці "ДТЕК Донецькі електромережі" змогли виконати низку ремонтів і повернути електрику в оселі 2074 родин на Донеччині", – повідомили в ДТЕК.

Також зазначають, що без світла наразі 99 населених пунктів області, де спеціалісти енергокомпанії не мають доступу до проведення робіт.

Контекст:

Росія цієї осені та взимку здійснила дев'ять масованих ракетних атак на українську енергетику без урахування обстрілів меншого масштабу.

Після ракетної атаки РФ 23 листопада українська енергосистема ввійшла у блекаут, її поступово відновлювали, повідомляли в Міненерго. Після цього були нові великі атаки, які значно пошкодили українські енергооб'єкти.

За даними уряду, фактично 50% енергосистеми пошкоджено чи зруйновано. Зокрема, російські ракети уразили всі теплові електростанції й більшість ГЕС.

Президент РФ Володимир Путін визнав, що Росія цілеспрямовано обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури України.