Енергетикам ДТЕК дали державні нагороди за мужню працю під час ліквідації наслідків російських терористичних атак

Енергетиків висунули на нагороди
Фото: energo.dtek.com
92 енергетикам компанії ДТЕК Ріната Ахметова дали державні нагороди за мужню працю з відновлення зруйнованої російською агресією енергетичної інфраструктури. Про це повідомляє пресслужба компанії "ДТЕК Енерго". Енергетикам дали нагороди від президента України, уряду й Міненерго.

"Двох енергетиків було нагороджено державними нагородами президента України. Одного з них – посмертно. Працівник понад 17 років присвятив роботі на одній із ТЕС "ДТЕК Енерго", із 2017 року став учасником АТО, а після повномасштабного вторгнення Росії на територію України разом зі своїми побратимами став на захист Батьківщини. Віддав своє життя, захищаючи незалежність українців і право на щасливе життя", – ідеться в повідомленні.

Інший нагороджений енергетик – головний інженер ТЕС "ДТЕК Енерго" – разом із працівниками ДСНС рятував станцію відразу після обстрілів.

"Незважаючи на ризики для життя, він скеровував діяльність рятувальників, пояснюючи принципи роботи обладнання і схеми заживлення і проводячи працівників ДСНС найбільш безпечними маршрутами до місця влучань. Завдяки його професійним і оперативним діям прискорювалася робота служб порятунку, а енергетики могли якнайшвидше розпочати відновлення обладнання станції", – зазначили в компанії.

Повідомляють, що вісьмом енергетикам вручили нагороди уряду. Усі вони брали безпосередню участь у ліквідації наслідків ворожих обстрілів енергетичних підприємств компанії та якнайшвидшому аварійному поновленні їх роботи. Ще 80 енергетикам і ремонтникам "ДТЕК Енерго" дало нагороди Міненерго.

Контекст:

29 грудня російські війська знову обстріляли одну зі станцій "ДТЕК Енерго", унаслідок чого було суттєво пошкоджено обладнання, один працівник дістав поранення. Це вже 22-га терористична атака Росії на енергетичні об'єкти ДТЕК. У підсумку 26 енергетиків було поранено, троє загинули. Також є загиблі й поранені серед працівників підрядних організацій і рятувальників, повідомили в компанії.