Над Одеською областю збили 21 ракету, є пошкодження енергоінфраструктури – ОВА

Деякі ракети влучили по інфраструктурі, уламки однієї зі збитих ракет пошкодили житловий будинок
Фото: Суспільне Одеса / Telegram
Підрозділи протиповітряної оборони збили над Одеською областю 21 ракету. Про це повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко.

За його словами, уламки однієї з ворожих ракет влучили в житловий будинок, постраждалих немає. Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко уточнював, що це сталося в селі Степове.

"На жаль, унаслідок влучань є пошкодження енергетичної інфраструктури, тому по області відбуваються екстрені відключення електроенергії. Усі служби на місцях і працюють", – написав Марченко.

Відео диму над областю опублікувало "Суспільне". Журналісти зазначають, що в жителів зникли світло і вода.

У ДТЕК "Одеські електромережі" вранці попередили, що вводять превентивні екстрені вимкнення, щоб "уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть мети".

Контекст:

Уранці 29 грудня повітряну тривогу оголосили по всій Україні, влада попередила про ракетну загрозу. Після цього про роботу ППО повідомили, зокрема, в Києві, Київській, Сумській, Полтавській і Житомирській областях. Відомо про збиті ракети в кількох регіонах.

За даними Офісу президента, РФ випустила по Україні понад 120 крилатих ракет. У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що атаку здійснюють із різних напрямків, використовують крилаті ракети морського і повітряного базування.