Енергетики ДТЕК за тиждень повернули світло після обстрілів 60 тис. сімей

Енергетики відновлюють електромережі за дозволом Збройних сил України і ДСНС
Фото: Група ДТЕК / Facebook

За тиждень із 18-го до 24 вересня енергетики ДТЕК повернули світло 60 тис. сімей, які залишилися без електропостачання через обстріли в Київській, Одеській, Донецькій, Дніпропетровській областях і в Києві. Про це повідомила компанія на своєму сайті.

У Києві після обстрілу 21 вересня енергетики оперативно повернули світло для 3 тис. сімей киян. Іще для 1 тис. сімей відновили електропостачання в Київській області.

"Дедалі частіше пошкоджуються мережі через обстріли на Одещині. Зокрема, учора вночі через ворожу атаку без світла лишилося понад 1 тис. родин, світло в їхніх домівках уже відновлено", – повідомляють у ДТЕК.

"На Донеччині, яка залишається одним із районів найбільш активних бойових дій, за тиждень відновлено електрику для 38 тис. родин у 43 населених пунктах. Іще 17 тис. родин, знеструмлених через обстріли, знову отримують електропостачання на Дніпропетровщині", – ідеться в повідомленні пресслужби.

Як зазначили в компанії, енергетики "ДТЕК Мережі" попри обстріли і складну ситуацію й далі відновлюють електромережі за дозволом Збройних сил України і ДСНС.

Контекст:

Енергетики ДТЕК допомогли відремонтувати електроінфраструктуру в Херсонській області, зруйновану ворогом. Фахівці відновили роботу високовольтної лінії 150 кВ, щоб подати напругу насамперед на об’єкти критичної інфраструктури водопостачання й водовідведення Херсона, і ввели в роботу підстанцію, яка вийшла з ладу через підтоплення внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС.