"Евакуюйтеся, чого ви чекаєте?" Голова Луганської ОВА повідомив про загибель підлітків унаслідок удару "Градами"

Гайдай наголосив, що жертв може бути більше
Фото: Головне управління ДСНС України в Луганській області / Facebook
7 травня російські окупанти обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град" місто Привілля Луганської області, є жертви. Про це поінформував у Telegram голова обласної військової адміністрації (ОВА) Сергій Гайдай.

"Після обстрілу група швидкого реагування "Луганськ-1" вирушила містом у пошуках можливих жертв. На одній із вулиць у дворі виявили два трупи неповнолітніх. Хлопчиків 11 та 14 років знайшли без ознак життя", – написав він.

Поранення, за даними голови ОВА, дістало двоє дівчаток віком 12 і восьми років, а також 69-річна жінка.

"На місці досі працюють поліцейські, жертв може бути більше. "Русский мир" відбирає життя в нашого майбутнього – у наших діток. Евакуюйтеся! Подбайте про дітей! Чого ви чекаєте?" – заявив Гайдай.

  Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генштаб Збройних сил України на початку квітня повідомляв, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на підготовці наступу на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Президент Володимир Зеленський 29 квітня заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну та інші міста Донбасу.

У Луганській області основні зусилля армії Росії зосереджено на встановленні повного контролю над населеними пунктами Рубіжне і Попасна, повідомляв Генштаб ЗСУ.