Федоров показав роботу на фронті дрона, купленого за донати українців. Відео

Коптери, куплені на пожертви для "Армії дронів", успішно працюють на фронті, повідомив Федоров
Фото: FEDOROV / Telegram
Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров опублікував у Telegram 21 лютого відео з роботою безпілотника DJI Matrice 300, купленого на кошти, які пожертвували на фандрайзинговій платформі United24.

"Отримали відео від бійців 406-ї окремої артилерійської бригади. Так відпрацював DJI Matrice 300 на донецькому напрямку. Його придбали завдяки вашим донатам на "Армію дронів", – написав він.

Федоров пояснив, що являє собою DJI Matrice 300. Це професійний коптер із потужною камерою, тепловізором і штучним інтелектом. Він допомагає коригувати вогонь по ворожих позиціях. Українські військові цілодобово можуть фіксувати всі переміщення противника.

За словами міністра, на фронт передали вже 275 таких дронів і кожен із них дає результат.

Контекст:

United24 – фандрайзингова платформа. Гроші надходять на рахунки Національного банку України, а потім їх спрямовують профільним міністерствам. Платформа збирає кошти за трьома напрямами: оборона й розмінування, медицина, відновлення зруйнованих населених пунктів.

Про запуск глобальної платформи United24 зі збирання коштів для України президент України Володимир Зеленський оголосив 5 травня 2022 року. В Офісі президента наголосили, що завдання United24 – стати головним вікном для збирання благодійних пожертв на підтримку України.

United24 разом із Генеральним штабом ЗСУ й Мінцифри на початку липня 2022 року заявили про спільний проєкт "Армія дронів". Програма передбачає системну закупівлю дронів, їхній ремонт і курс навчання пілотів.

Як заявляв Федоров, він сподівається, що проєкт зможе зібрати стільки коштів, щоб забезпечити дронами військових по всій лінії фронту. Зараз закуповують переважно дрони-розвідники, зокрема такі літальні апарати, які є на озброєнні НАТО.