Гайдай: Без артилерії росіяни на полі бою взагалі ніякі. У вуличних боях вони постійно програють

За словами Гайдая, ЗСУ вже довели, що здатні звільнити Сєвєродонецьк від окупантів
Фото: Сергій Гайдай / Луганська ОДА (ОВА) / Telegram

Російським окупантам вдається захоплювати населені пункти України лише завдяки багаторазовій перевазі в кількості артилерійського озброєння. Про це в опублікованому 22 липня інтерв'ю УНІАН заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Без артилерії росіяни на полі бою взагалі ніякі. Коли вони тільки заходили в Сєвєродонецьк, кадировці, повіривши власній пропаганді про повне захоплення міста, закріпилися в готелі "Мир" і звідти знімали відео – розстрілювали повністю розбитий будинок із гранатометів, хоча наших там не було. Урешті, коли росіяни просунулися на кілька будинків чи одну вулицю, "гуляли" там, то попалися на свою ж брехню – саме в ту частину міста увійшли наші підрозділи. Тоді загинуло дуже багато росіян, зокрема й самих кадировців, які просто не розуміли, що відбувається", – сказав Гайдай.

За його словами, ЗСУ вже довели, що здатні звільнити Сєвєродонецьк від окупантів.

"Адже коли туди зайшли певні наші підрозділи, вони зачистили місто майже на 50%. Тоді росіяни "відкотилися" (утекли лише ті, хто зміг). А потім почали знищувати місто, обстрілюючи його з танків та артилерії. Тобто, як показала практика, у вуличних боях вони постійно все програвали", – пояснив голова ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня Збройні сили України вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України.

"Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання лише часу – коли вся територія держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону Лисичанськ ЗСУ покинули 3 липня. Під контролем українських військових залишається два села у регіоні, казав Гайдай.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 22 липня, українські військові від початку повномасштабного вторгнення РФ знищили приблизно 39 тис. російських окупантів.