Гайдай: Росіяни щодня пробують розвинути наступ на Бахмут, але вже майже місяць не в змозі окупувати невеличку частину Луганщини

Гайдай: Окупанти були впевнені у швидкій і легкій перемозі, змінювали дати звитяг, але вже 1 серпня, а звітувати їм нема про що
Фото: Луганська ОВА / Гайдай Сергій / Telegram

Російським загарбникам попри численні спроби не вдається повністю окупувати Луганську область. Про це 1 серпня в Telegram заявив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Росіяни щодня пробують розвинути наступ на Бахмут, але окупувати невеличку частину Луганщини вже майже місяць не в змозі", – написав Гайдай.

Він підкреслив, що Збройні сили України міцно тримають оборону решти регіону, тому ворогові практично не вдалося просунутися на цьому напрямку.

"Окупанти були впевнені у швидкій і легкій перемозі, змінювали дати звитяг, але вже 1 серпня, а звітувати їм нема про що. Наразі чисельний склад і характер дій угруповання противника залишаються без особливих змін. Тобто тактика та сама, що й у боях на Луганщині. Піхоту вони поповнюють із числа мобілізованих, як-от з Алчевська, де роздають повістки в торговельних закладах і маршрутках. Більшість із них розуміє, що не повернеться, але вони не мають вибору, як і грошей теж не матимуть", – наголосив голова ОВА.

За його словами, 31 липня в Луганській області росіяни сім разів обстрілювали населені пункти й позиції українських військ зі ствольної артилерії та мінометів. Чотири рази противник використав установки залпового вогню.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого. На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, бої точаться на сході та півдні країни.

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону – Лисичанськ – ЗСУ покинули 3 липня. Під контролем українських військових залишаються два села Луганської області, казав Гайдай.

У МВС України вважають, що захопити Донецьку область окупантам буде "набагато складніше", ніж Луганську.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова обладміністрації Павло Кириленко 2 липня.