Гайдай: Ворог кинув усі зусилля, аби прорвати оборону в Луганській області

Гайдай: Більшість наших населених пунктів зруйновано на 70%
Фото: Сергій Гайдай / Facebook

Російські окупанти сконцентрували свої сили на прорив оборони українських військових у Луганській області. Про це 13 травня в Telegram повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Ворог кинув усі зусилля, аби прорвати оборону на Луганщині, за добу нарахували проходження 2 тис. одиниць техніки противника. Росіяни штурмують Рубіжне, Золоте, Нижнє, околиці Сєвєродонецька", – заявив Гайдай.

За його словами, окупанти вкотре намагаються організувати понтонну переправу через річку Сіверський Донець.

"В орків не виходить подолати українців у бою, тож рашисти умисно знищують область, перетворюючи її на пустелю. Більшість наших населених пунктів зруйновані на 70%, ті, що знаходяться під окупацією, – ще більше", – наголосив голова ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Генштаб Збройних сил України на початку квітня повідомив, що Росія перегруповувала свої війська, щоб зосередити зусилля на наступі на сході України, мета – окупувати всю територію Донецької та Луганської областей.

Президент Володимир Зеленський 29 квітня заявив, що окупанти хочуть перетворити на руїни Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасну й інші міста Луганської та Донецької областей.