Гайдай: Протягом багатьох десятиліть російська армія ніде не зазнавала таких вагомих втрат, як на Луганщині

У ніч проти 11 липня росіяни обстріляли населені пункти на адміністративному кордоні Луганської та Донецької областей
Фото: ЕРА

Російські окупанти зазнають суттєвих втрат у Луганській області. Про це 11 липня в Telegram заявив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Протягом багатьох десятиліть армія ворога ніде не зазнавала таких вагомих втрат, як на Луганщині. У них є все й у достатній кількості. Але наші бійці завдають росіянам численних втрат, багато ворогів повертаються додому і "вмирають від природних причин". "Друга армія світу" кілька разів бігла з Білогорівки, не знала, що робити під Золотарівкою. У бій уже кинуті завзяті "ждуни" з Рубіжного та Сєвєродонецька. Вони знищують села області, де, можливо, мешкають їхні родичі. Але це те, чого вони хотіли, на жаль", – наголосив голова ОВА.

За його словами, у ніч на 11 липня росіяни завдали п'яти ракетних ударів і чотирьох масованих артилерійських обстрілів по населених пунктах на адміністративному кордоні Луганської та Донецької областей.

Гайдай підкреслив, що окупанти використовують авіацію, ствольну і реактивну артилерію, безуспішно намагаючись прорватися на Сіверськ і Слов'янськ. Наразі противник має намір просуватися з боку Попасної.

Голова ОВА також додав, що російські загарбники регулярно втрачають склади з боєприпасами, які атакують ЗСУ. Унаслідок постачання боєкомплектів на позиції окупаційних військ порушено, проте "втрати ще не досягли критичної межі – запасів у росіян забагато".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, зараз бої точаться на сході та півдні країни.

Окупанти майже повністю захопили Луганську область, 3 липня ЗСУ покинули Лисичанськ, останнє велике місто в регіоні.

За даними Генштабу ЗСУ, втрати серед особового складу російських окупантів від початку повномасштабного вторгнення РФ до України становлять приблизно 37,4 тис. військових.