ДБР повідомило про підозру в колабораціонізмі колишнього правоохоронця у Запорізькій області

ДБР оголосило колишньому правоохоронцю про підозру в добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах
Фото: Державне бюро розслідувань / Facebook
Держбюро розслідувань заочно повідомило про підозру в колабораціонізмі колишнього працівника виконавчої служби у Запорізькій області. Про це пресслужба ДБР написала 31 травня.

"Зрадник активно виступав за підтримку "нового порядку" і добровільно погодився обійняти посаду керівника так званого Михайлівського відділення внутрішніх справ на тимчасово окупованій Російською Федерацією території Запорізької області. Колаборант надає допомогу РФ та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану", – ідеться у повідомленні.

Йому оголосили про підозру в добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Російські військові тимчасово захопили частину території Запорізької області. У регіоні на початку травня окупанти почали активно застосовувати авіацію та артилерію.