Гендиректор Авдіївського коксохіму повідомив, що поранений під час обстрілу Авдіївки співробітник ДСНС помер

Магомедов (на фото) повідомив про смерть рятувальника Третейкіна
Фото: Муса Магомедов / Facebook

За словами генерального директора Авдіївського коксохімічного заводу Муси Магомедова, начальник 15-го пожежно-рятувального загону Головного управління держслужби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області Дмитро Третейкін був важко поранений.

Поранений у результаті обстрілу Авдіївки начальник 15-го пожежно-рятувального загону Головного управління держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Донецькій області Дмитро Третейкін помер, написав генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов у Facebook.

"Діма помер. Герої вмирають теж", – зазначив він.

Раніше Магомедов повідомляв, що Третейкін важко поранений.

"Зараз триває операція, рятують Діму Третейкіна, рятувальник від бога, праворуч від мене на фото. Важке поранення, є інформація, що водій загинув. Бійня йде щосили. Це якийсь страшний сон", – зазначав він.

Увечері 2 лютого голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що двоє людей загинуло і двоє поранені в результаті розриву снарядів у межах міста Авдіївки.

Голова ДСНС Микола Чечоткін заявив, що один із загиблих – водій аварійно-рятувального загону Сергій Горбань. Чечоткін повідомив також про поранення Третейкіна.

29 січня на сході України в районі Авдіївки загострилася ситуація, коли проросійські бойовики посилили обстріл промзони. Інтенсивні бойові дії із застосуванням реактивних систем залпового вогню "Град" тривали з невеликою перервою 30 і 31 січня.

1 лютого Жебрівський повідомив, що російська сторона в Спільному центрі з контролю і координації надала письмове підтвердження гарантій щодо встановлення режиму тиші в районі Авдіївки.

Проте з ранку четверга угруповання "ДНР" знову застосовувало важке озброєння, заборонене Мінськими угодами, повідомили в 72-й бригаді ВСУ.