Генштаб ЗСУ назвав 13 напрямків, на яких окупанти намагалися атакувати, але їх відкинули

Окупанти намагаються стримати ЗСУ на півдні, зазначили у Генштабі
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

У Донецькій області російські окупанти безуспішно робили спроби вести наступальні дії проти українських військових. Про це поінформував 6 серпня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Окремі підрозділи ворога намагалися просунутися в район західної околиці Богородичного, успіху не мали, відійшли. [...] Штурмовими діями окупанти намагалися покращити тактичне положення на напрямках Стряпівка – Бахмутське, Покровське – Соледар, Покровське – Бахмут, Володимирівка – Яковлівка, Відродження – Вершина, Покровське – Вершина. На всіх указаних напрямках ворог отримав рішучу відсіч українських воїнів та відійшов", – ідеться у повідомленні.

Противник також намагався прорвати оборону ЗСУ на напрямах Спартак – Авдіївка, Веселе – Піски, Новоселівка Друга – Красногорівка, Олександрівка – Мар’їнка, Кирилівка – Павлівка та Пречистівка – Новомайорське, зазначили у Генштабі.

"Українські воїни завдали ворогу значних втрат та відкинули назад", – наголосили в ЗСУ.

За їхніми даними, російські війська продовжують обстріли з артилерії і танків, а на низці ділянок застосовували бойову авіацію.

У Харківській області, за інформацією Генштабу, противник активних наступальних дій не вів, а в Херсонській намагається стримати українську армію, застосовуючи, зокрема, авіацію та безпілотники.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого. На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, бої тривають на сході й півдні країни.

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова обладміністрації Павло Кириленко 2 липня.

У Харківській області окуповано приблизно 31% території, повідомляв голова ОВА Олег Синєгубов 29 травня.