Генштаб ЗСУ: Росіяни атакують на п'яти напрямках, обстріляли в цьому районі понад 45 населених пунктів

Найінтенсивніші бої точаться цієї зими на Донбасі
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Російські окупанти і далі зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на п'яти напрямках – куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському і шахтарському.

Про це 20 лютого у Facebook проінформував Генштаб ЗСУ.

"На волинському, поліському, сіверському та слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що на куп'янському і лиманському напрямках окупанти обстріляли райони 10 населених пунктів, на бахмутському – понад 15 районів населених пунктів, на авдіївському і шахтарському напрямках – більше ніж 20.

За даними Генштабу ЗСУ, упродовж доби російські війська завдали трьох ракетних і 22 авіаударів, а також здійснили понад 30 обстрілів із РСЗВ.

Водночас авіація сил оборони України завдала за добу 16 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів та удару по російській ЗРК на вогневій позиції.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим та частину Донецької й Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів з північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

Найінтенсивніші бої точаться цієї зими на Донбасі.