Генштаб ЗСУ уточнив інформацію про результати удару по російських кораблях у Бердянську: знищено не "Орск", а "Саратов", ще два пошкоджено

Пожежу на російському десантному кораблі в порту Бердянська зафіксували на відео
Скріншот: Українська правда / YouTube
Генеральний штаб Збройних сил України у нічному зведенні щодо російського вторгнення в Україну уточнив інформацію про результати удару по російських військових кораблях у порту тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області.

Спочатку повідомляли, що ВМС ЗСУ знищили великий десантний корабель "Орск", а ще два великі десантні кораблі окупантів – "Саратов" та "Новочеркасск" – зазнали пошкодження і втратили боєздатність. Пожежу на кораблі було зафіксовано на відео.

У Генштабі повідомили пізніше, що назва знищеного корабля "Саратов".

"Великі десантні кораблі "Цезарь Куников" та "Новочеркасск" отримали пошкодження. Триває уточнення інших втрат противника", додали автори зведення.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Сьогодні рівно місяць від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. За цей час окупантам вдалося зайняти кілька населених пунктів у Херсонській (зокрема обласний центр), Запорізькій, Сумській, Харківській та Київській областях.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну втрати особового складу російських військ на ранок 24 березня становили приблизно 15 800 осіб, повідомили в Генштабі ЗСУ. Окрім того, окупанти втратили чотири кораблі/катери.