Генштаб: ЗСУ протягом доби відбили 45 атак окупантів, в епіцентрі бойових дій – Бахмут і Мар'їнка

Упродовж доби 4 квітня українські захисники відбили понад 45 ворожих атак, зазначили в Генштабі ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Російські окупаційні війська й далі зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на лиманському, бахмутському, авдіївському й мар'їнському напрямках.

Про це 4 квітня у вечірньому зведенні, опублікованому у Facebook, поінформував Генштаб ЗСУ.

"Протягом доби було відбито понад 45 ворожих атак. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар'їнка [Донецької області]", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що на лиманському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії в районі на південь від Кремінної Луганської області.

"На бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати місто Бахмут – протягом доби наші захисники відбили близько 20 атак противника. У той же час противник вів безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області, – ідеться в повідомленні. – На авдіївському й мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Первомайського й Мар'їнки, успіху не мав".

На шахтарському напрямку протягом доби російські окупанти наступальних дій не проводили, а на запорізькому й херсонському напрямках і далі нарощують оборонні спроможності, зазначили в Генштабі ЗСУ.

"На волинському, поліському, сіверському і слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено", – наголосили українські військові.

Водночас залишається присутність російських підрозділів у прикордонних з Україною районах Курської й Бєлгородської областей РФ, додали в Генштабі.

Крім того, російські окупанти з різних видів озброєння обстріляли райони низки населених пунктів на півночі, сході й півдні України.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз тривають на Донбасі.