Геращенко: Над Києвом збито ворожий літальний апарат

Геращенко: Вибухи це були удари нашого ППО по ворожих літаках чи безпілотниках
Фото: Антон Геращенко / Facebook
Осколки російського літального апарата, який вторгся в повітряний простір Києва, о 4.20 впали в Дарницькому районі. Горить житловий будинок, повідомив на своїй сторінці у Facebook радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Вибухи – це були удари нашого ППО по ворожих літаках чи безпілотниках! За оперативною інформацією, ворожий літальний апарат збили сили української ППО, він упав у Дарницькому районі біля будинку за адресою: вулиця Кошиця, 7а", – написав Геращенко.

Він також повідомив, що від влучання уламків спалахнув житловий будинок.

Фото: ДСНС України / Telegram

На місце виїхали рятувальники. Вони виявили елементи збитого апарата.

Фото: ДСНС України / Telegram

Мешканці Києва зняли на відео момент падіння.

Рятувальники гасять пожежу та надають першу допомогу місцевим жителям.

У Київській міській державній адміністрації повідомили, що внаслідок влучання в житловий будинок поранено трьох людей, одна з них у важкому стані.

Контекст:

Приблизно о 5.00 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про "спеціальну воєнну операцію" російських військ в Україні. Він заявив, що її мета – "демілітаризація та денацифікація України".

Після звернення Путіна збройні сили Російської Федерації атакували Україну з півдня, півночі (зокрема з території Білорусі) та сходу. Вони почали обстрілювати українські позиції на Донбасі, завдали ракетно-бомбових ударів по низці аеродромів та інших військових об'єктах. За даними Геращенка, Росія застосовує реактивні системи залпового вогню "Град".

Президент України Володимир Зеленський вранці 24 лютого оголосив воєнний стан по всій країні, а наприкінці дня – загальну мобілізацію.

Станом на вечір 24 лютого, за інформацією президента, загинуло 137 українських військовослужбовців, поранено 316. Але ворог, як наголосив Зеленський, зазнає серйозних втрат – в Офісі президента повідомили про понад 350 загиблих росіян.

Росіяни в перший день боїв втратили понад 30 танків, до 130 БМП, сім літаків та шість вертольотів, повідомив глава ЗСУ Валерій Залужний. Також відомо про захоплених у полон окупантів.