Голова Чернігівської ОВА бачить загрозу наступу окупантів із боку Білорусі

Державна прикордонна служба України контролює ситуацію на держкордоні, наголошував 28 липня голова Чернігівської ОВА
Фото: ДПСУ | Держприкордонслужба / Telegram
Голова Чернігівської обласної військової адміністрації (ОВА) В'ячеслав Чаус не відкинув повторного наступу ворога з боку Білорусі.

Про це керівник ОВА сказав в ефірі національного телемарафону 29 липня, відеозапис опубліковано у Telegram Чауса.

"Ми бачимо загрозу можливого наступу сушею з боку Білорусі і до цього готові", – сказав посадовець.

Ведуча запитала Чауса, чи є необхідність евакуації населення з якихось населених пунктів Чернігівської області через таку загрозу.

"У нас є розрахунки та відповідні плани, і у разі, якщо буде необхідність, ми вживатимемо всіх необхідних заходів. Я не можу більше про це сказати, тому що це частина питання безпеки", – відповів керівник ОВА.

Напередодні, 28 липня у ранковому відеозверненні, опублікованому у Facebook, Чаус спростовував інформацію про можливий наступ окупантів на Чернігівську область.

"Дуже багато надходить питань про те, що відбувається на кордоні. Зокрема, людей цікавить ситуація, чи почалася (так і пишуть) друга фаза наземної операції ворогів. Станом на 7.12 на кордоні ситуація контрольована... Державна прикордонна служба України контролює ситуацію на держкордоні", – наголосив голова ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Чернігівської області було окуповано після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військовослужбовці РФ регулярно обстрілюють Чернігівську і Сумську області з російської території.

У Держприкордонслужбі повідомляли на початку червня, що російські окупанти зосередили до трьох батальйонно-тактичних груп навпроти Чернігівської та Сумської областей.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 28 липня, окупанти з початку місяця 47 разів обстріляли Чернігівську область.