Глава УПЦ МП Онуфрій запропонував провести хресний хід до "Азовсталі" та евакуювати цивільних напередодні Великодня

Онуфрій вважає, що хід міг би допомогти вивезти поранених військових та забрати тіла загиблих

Фото: church.ua
Глава Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій 21 квітня запропонував провести хресний хід до заводу "Азовсталь" у Маріуполі Донецької області, де ховаються українські військові та цивільні. Відповідну заяву опубліковано на сайті УПЦ МП.

"Українська православна церква силами єпископату, духовенства, чернецтва і вірян готова організувати молитовну ходу від міста Оріхів Запорізької області до заводу "Азовсталь" у місті Маріуполь із метою надання невідкладної допомоги та виведення мирних жителів", – ідеться в заяві.

Онуфрій зазначає, що хід міг би допомогти вивезти поранених військових та забрати тіла загиблих.

"Ми звертаємося до всіх, від кого це залежить, і просимо в період зі Страсної п’ятниці (22 квітня 2022 року) до Світлого Христового Воскресіння (24 квітня 2022 року) на території міста Маріуполь та його околицях забезпечити режим припинення вогню і надати гуманітарний коридор для проходження зазначеної молитовної ходи", – запропонував Онуфрій.

Контекст:

Маріуполь – найбільше портове місто на березі Азовського моря. Бої за Маріуполь точаться з 24 лютого, коли почалося масштабне вторгнення російських військ в Україну. Окупанти не змогли взяти місто штурмом і почали скидати на нього авіабомби, обстрілювати з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Жителі оточеного Маріуполя через російських окупантів залишилися без води, світла, тепла, зв'язку та продуктів.

Приблизно 1 тис. цивільних осіб та 500 поранених військових перебувають у бомбосховищах маріупольського заводу "Азовсталь". Там же перебувають бійці батальйону "Азов" та українські морпіхи. Завод регулярно бомбили російські військові.