Голови низки областей України повідомили про превентивні або екстрені вимкнення світла на тлі російських атак

Росіяни завдали чергової масованої атаки по об'єктах енергоінфраструктури
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)
Керівники кількох міст і регіонів повідомили про превентивні вимкнення електроенергії для зниження ймовірних наслідків ракетних ударів, яких завдає сьогодні вранці російська армія.

"Через російську масовану ракетну атаку тимчасово відсутнє електропостачання", – повідомив начальник Сумської ОВА Дмитро Живицький.

У Миколаєві й Миколаївській області застосовують аварійні вимкнення електрики, і далі працює ППО, повідомив голова ОВА Віталій Кім.

"Для запобігання наслідкам аварійних відключень енергетики превентивно відключають електроенергію. Критична інфраструктура переходить на генератори. Можливе короткострокове зниження тиску води", – написав голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Імовірні перебої з електрикою в Харківській області, попередив голова ОВА Олег Синєгубов.

Про аварійні вимкнення через російську масовану ракетну атаку повідомив і очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець, але згодом відредагував це повідомлення. Мер Черкас Анатолій Бондаренко повідомив, що місто повністю знеструмлене. 

Про повну відсутність електрики повідомляють влада Харкова й Полтави, у Кременчуці вимкнули й опалення. У Києві перебої із водою.

Контекст:

Тривогу по всій території України оголосили приблизно о 8.00, за інформацією голови Миколаївської обласної державної військової адміністрації Віталія Кіма, прогнозують пуск приблизно 60 ракет.

Згідно з повідомленнями обладміністрацій, за час тривоги у Київській і Полтавській областях спрацювала ППО, у Харківській є прильоти, у Запорізькій відомо про 15 влучань ракет. Вибухи сталися в Києві. У Кривому Розі є влучання в житловий будинок.