Гордон: Коли світ бачить кадри з Бучі, бл...дувати вже не вийде. Це Сребрениця і Бабин Яр

Гордон: Потрібне нафтове ембарго, потрібно карати всі треті країни, які намагаються торгувати з РФ в обхід санкцій
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com
Після кадрів з убивствами мирних жителів Бучі та інших населених пунктів Київської області, які були під російською окупацією, світ не може мовчати. Таку думку висловив український журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон в ефірі каналу "Україна 24" 3 квітня.

"Треба говорити про те, що сьогодні РФ щодня заробляє майже $1 млрд на продажі своєї енергетики, нафти тощо. Тому сьогодні говорити про те, що санкції аж так працюють, не доводиться. Потрібно нафтове ембарго, треба карати всі треті країни, які намагаються торгувати з РФ в обхід санкцій цивілізованих країн Заходу... Розумієте, коли світ бачить ці кадри, бл...дувати світу вже не вийде. Кадри з Бучі – це Сребрениця друга, це геноцид, це Бабин Яр. Я не знаю, із чим порівняти це", – заявив журналіст.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Точна кількість жертв російської агресії наразі невідома. За даними ООН станом на 3 квітня, підтверджено 1417 жертв та 2038 поранених серед мирних жителів, але в ООН зазначають, що фактичні цифри набагато вищі.

Після звільнення Київської області від російських окупантів, про яке Міністерство оборони України оголосило 2 квітня, у населених пунктах регіону виявили сотні вбитих мирних жителів, зокрема зі зв'язаними руками. Серед них багато загиблих від рук окупантів виявили в Бучі.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила 3 квітня, що із території Київської області вивезли 410 тіл убитих мирних жителів.

Дії окупаційних військ засудили у Німеччині, Великобританії, Франції та в інших країнах і об'єднаннях держав.

У міноборони РФ назвали фотографії та відеокадри з Бучі "черговою постановкою київського режиму для західних ЗМІ", повідомив пропагандистський канал військового відомства "Звезда".

Правозахисна організація Human Rights Watch 3 квітня підтвердила та оприлюднила інформацію про низку злочинів російської армії на окупованих територіях України. Організація опублікувала свідчення кількох місцевих жителів Київської, Харківської та Чернігівської областей, які стали свідками або жертвами злочинів російських окупантів.